21 Nisan 2008 Pazartesi

Futbolu Bırak Rivaldo!




CAS’ın Yunan Ligi’nin neticesi üzerinde belirleyici olacak malum kararı öncesinde ajanslara düşen haberlerden biri dikkatimi çekti. Rivaldo, AEK başkanı Demis Nikolaidis’e “eğer CAS’tan lehimize bir karar çıkmazsa benim mukavelemi feshedin, gidip Brezilya’da oynayayım” demiş. Güya sahada kazandıkları şampiyonluk ellerinden alınıyormuş da bu son derece çirkin bir durummuş da böyle bir yerde daha fazla futbol oynamak istemezmiş de...

Etik üzerine ahkam kesen adamın kaval kemiğine çarpan top nedeniyle yüzünü tutup kendisini yerden yere attığı günleri de unutmadık ama işin daha da trajikomik olan tarafı, Rivaldo’nun bundan önceki üç sezon boyunca Olympiakos’ta forma giymiş olması. “Sen Pire’deyken her şey güllük gülistanlıktı da sen gidince mi Olympiakos alavere dalavereye başladı” diye sorası geliyor insanın. Ayrıca futbolun en üst mahkemesi de Olympiakos’un hükmen aldığı galibiyete yönelik itirazı yetersiz bulmuş. Hani sadece EPO’nun (Yunan Futbol Federasyonu) aldığı bir karar olsa bu, o zaman ceketini alıp gitmek istemesi doğal ama futbolun en üst mahkemesi de EPO ile aynı saftaysa o halde Brezilya’ya gitmek de neyin nesi. Buna hakikaten bir tepki vermek istiyorsan futbolu bırakırsın olur biter.

Anlaşılan, geçen yaz Olympiakos tarafından kapının önüne konulmayı hazmedemediğini açık açık söylemektense yine numara yapıyor Rivaldo. Tıpkı 2002’de Hakan Ünsal’ın kaval kemiğine vurduğu topun ardından yaptığı gibi.

Hiç yorum yok: