21 Nisan 2008 Pazartesi

Öp Wallner’in Elini

Bir önceki yazıda bahsettiğimiz gibi bir ülkede diğer takımların toplamı kadar şampiyonluk kazanmak elbette çok önemli bir başarı ama Olympiakos’un bu sezonki şampiyonluğunun biraz tuhaf olduğu da bir gerçek. Çünkü şampiyonluğun baş mimarlarından biri, yukarda fotoğrafı duran, normalde Olympiakos’la herhangi bir alakası da bulunmayan, Roman Wallner isimli vatandaş.

Olympiakos, 3 Şubat’ta ligin dibindeki Apollon Kalamaria’ya, Barkoglou’nun son dakika golüyle 1-0 yenilmişti. Lakin daha sonra anlaşıldı ki Kalamaria’nın sezonun devre arasında İskoçya’nın Falkirk takımından transfer ettiği Avusturyalı Roman Wallner, bu sezon bir müddet de İskoçya Birinci Ligi’nde Hamilton Academicals forması giymiş. Eh, FIFA da futbolcuların bir sezonda üç ayrı takımda birden forma giymesini yasaklıyor.... Haliyle Olympiakos da Wallner’in kendilerine karşı oynamasının gayrı nizami bir durum ortaya çıkardığını belirterek EPO’ya (Yunan Futbol Federasyonu) başvurdu ve EPO da karşılaşmayı hükmen 3-0 Olympiakos lehine tescil etti. Üstelik Kalamaria’nın bir puanı da silindi.

Kalamaria daha sonra bu kararın bozulabileceği umuduyla CAS’a başvurdu. Kararın bozulmasını Kalamaria’dan daha çok bekleyenlerse, Olympiakos’u ligde iki puan geriden takip eden AEK’ti. Ancak CAS bugün Kalamaria’nın itirazını reddetti ve Olympiakos’un dün attığı şampiyonluk turu da boşa gitmemiş oldu.

Yıllardır ligde herhangi bir başarı elde edemeyip kulüplerini bakkal dükkanı idare eder gibi yöneten, sonra da işin kolayına kaçıp “Olympiakos başkanı Sokratis Kokkalis hakemleri, federasyonu satın alıyor” diye feveran ederek kendi beceriksizliklerini örtmeye çalışan AEK ve Panathinaikos yöneticileri için de böylesi çok güzel bir ders oldu. Tabii kendilerini Kokkalis’in CAS’ı da satın aldığına inandıracaklarsa başka...

Hiç yorum yok: