18 Mayıs 2008 Pazar

İsterse Uzay Gol Kralı Olsun




Alessandro Del Piero 34 yaşında Serie A’da gol kralı oldu. Özellikle Juventus’un şike yapması sonucunda ikinci lige düşürülmesi ve bir senenin ardından Serie A’ya geri dönmesiyle birlikte Del Piero’nun bu gol krallığını elde etmesi, dahası Del Piero’nun kariyerinin son döneminde, ilk kez bu sevinci yaşaması, tecrübeli oyuncu için yazılacak kahramanlık hikayelerinin bir hayli abartılı olmasını da sağlayacaktır.

Lakin bana göre bu başarının hiçbir kıymet-i harbiyesi yok. Bu tavrım da sadece Del Piero’ya karşı değil, şike skandalından sonra Juventus’la bağlarını koparmayan her oyuncu için geçerli. Bir takım futboldaki en büyük suçu işleyecek, üstelik bu kanıtlanacak, dünyada bu rezilliği duymayan insan neredeyse kalmayacak ve siz hâlâ böyle bir kulübün çatısı altında bulunmayı içinize sindirebileceksiniz. Olaya çok romantik bakıyorum belki ama böyle bir midesizliği kabul edemiyorum. Böyle midesizce davranan futbolcuların da gözümde hiçbir değeri olmuyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

değişik bir bakış ve güzel bir yorum olmuş ama bence romantik değil, tersine çok rasyonel bakıyorsunuz.. tabii ki, şike futbolda bir klübün yapabileceği en rezil şeylerden birisi, ama bu olay, bir futbolcunun (ya da taraftarın) o klübe olan bağlılığını ve sevgisini azaltması gerekmez.. sonuçta bütün klüpler bir camiaya sahip ve bu camia içinde çürük domatesler çıkabilir.. bu bir klübe aşık olmaya engel değildir diye düşünüyorum.. bir galatasaraylı ergun gürsoy yüzünden, bir fenerbahçeli aziz yıldırım yüzünden, bir beşiktaşlı sinan engin yüzünden nasıl ki takımlarını bırakmıyorsa, aynı şekilde del piero'nun juventus'u en kötü döneminde terketmeyip, kaderini onunla birleştirmesi bence çok etkileyicidir.