23 Ocak 2008 Çarşamba

Lig Radyo: Euro 2008’e Doğru




Geçen sene bu dönemlerde Lig Radyo’da “Futbol Ansiklopedisi” adlı bir program yapmıştım. Konuları önceden yazılı metinler halinde hazırladığım programın (bir programın metni yaklaşık 30 bin vuruş tutuyordu) bu hazırlama aşaması doğal olarak bir hayli yorucuydu. Programın sunumu da bir o kadar keyifliydi ama Haziran ayında yayın döneminin kapanmasının ardından güz yayın döneminde radyoya ara vermek istedim. Bahar yayın dönemi içinse bu kez kafamda tamamen Avrupa Futbol Şampiyonası’na yönelik bir program yapma düşüncesi vardı. Lig Radyo’nun genel yayın yönetmeni Mehmet Ayan sağolsun önerimi tartışmadı bile. Hatta gün ve saat konusunda da bana en uygun olan seçimi yapmakta tereddüt etmedi, kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Sonuçta adını “Euro 2008’e Doğru” koyduğumuz program, bir aksilik olmazsa yarından itibaren Avrupa Futbol Şampiyonası başlayana kadar her Perşembe 15.30-17.00 saatleri arasında Lig Radyo’da olacak.

Programın içeriğine gelecek olursak... Denk gelip geçen seneki Futbol Ansiklopedisi programını dinlemiş veya FourFourTwo’daki yazılarıma göz atmış olanlar benim futbolun tarihî kısmına kafayı biraz fazlaca takmış olduğumu görebilirler. Haliyle bu programda da Avrupa Futbol Şampiyonası’nın bütün tarihi, eleme maçları dahil, bütün ayrıntılarıyla incelenmeye çalışılacak. Her bölümde bir turnuvanın hikayesini düşünüyoruz ama ilk programda Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan önce Avrupa’da düzenlenen uluslararası turnuvalara odaklanacağız. Tabii iş sadece tarihle sınırlı kalmayacak, programın son bölümünde gündemde Euro 2008 ile ilgili önemli haberler varsa onları da dinleyicilere aktarmaya çalışacağız. Bu son kısım, turnuvaya yaklaştıkça ve haberler arttıkça daha dolu bir kısım olacak. Zaten her bölümde bir Avrupa şampiyonasını ele alacak olursak ve çeşitli nedenlerden ötürü ertelenen bir program olmazsa 24 Nisan’da Euro 2008 elemelerini de halledip tarih defterini kapatacağız, Mayıs ayındaki programlarda daha çok haber, daha çok yorum (dinleyici yorumları dahil) daha çok sohbet olacak.

Ne diyelim, umarız futbol tanrısı yüzümüzü kara çıkarmaz ve tüm Lig Radyo dinleyicileri için keyifli bir program olur.

4 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Yani bana haftanın her Perşembe günü, şirkette çalışırken 90 dakikalık bir boşluk yaratabilmem için yalan ve senaryo dalında Oscarlık bir performans sergileme stresi yaşatacaksın.

Şaban Lütfücüğüne yapmadı bu kalleşliği yav :)

Adsız dedi ki...

alperin blogu senden iyi :))))

bas harflerine baksana siiri yazip kimlik ifsa edecektim ama vazgectim

bir cocuk

Adsız dedi ki...

onceden yaptigin programlardan birini dinleyebilir miyiz? varmi bir linki filan?

Onur Erdem dedi ki...

Maalesef programlar bildigim kadariyla kayitli degil...