18 Ocak 2008 Cuma

Olympiakos 69-44 Panathinaikos




Başlıktaki bir basketbol skoru değil, bilakis tamamen futbolla alakalı bir skor. Birazdan manasını açıklayacağız ama isterseniz evvela geçen Çarşamba oynanan maça dönelim.

Olympiakos ezeli rakibi Panathinaikos’u en son 15 Ocak 2006’da, lig maçında 3-2 yenmişti. Daha sonra oynanan dört maçın ikisini Panathinaikos 1-0’lık sonuçlarla kazandı, diğer ikisiyse berabere bitti. Olympiakos’un bundan önceki uzun galibiyet hasretleriyse 1999 Mayıs’ından 2001 Mart’ına kadar dördü beraberlikle biten beş maç ve 1995-96 yıllarında üçünü Panathinaikos’un kazandığı dört maçlık serilerdi. (Üçünü kaybettikleri bu dört maçın acısını hemen ardından Panathinaikos’u üst üste altı maç yenerek çıkartmışlardı)

Çarşamba günü Pire’de iki ekip arasında Yunanistan Kupası maçı oynandı. Thrylos geçen Pazar ligde elinden kaçırdığı Trifilli’ye bu sefer acımadı, kazanamadığı önceki dört maçın hesabını da maç başına birer golle kesti: 4-0.

Böylelikle iki ekip arasındaki 169. resmi maç sonunda Olympiakos 69. galibiyetini alırken rakibi 44’te kaldı. Yani Panathinaikos’un en azından bir denge kurabilmek için en az 10 yıl boyunca işi gücü bırakıp rakibini sürekli yenmesi lazım. Kırk fırın ekmek yemek dedikleri bu olsa gerek herhalde. Tabii aklımıza başka bir tabir de geliyor, “vallahi rezalet, nerede kaldı ezeli rekabet” diye. 69-44, dile kolay!

2 yorum:

Ömer dedi ki...

Cok az derbi oynanmis be,bizimkilerin 300'lu rakamlarini dusununce hele..

Adsız dedi ki...

larissa ve tumer hakkinda da yazar misiniz?