10 Ocak 2008 Perşembe

Yine Yaptılar Yapacaklarını




Yaklaşık iki hafta önce onlarla ilgili bir yazı yazmış (bkz: http://ooerdem.blogspot.com/2007/12/incelenmesi-gereken-bir-takm-asteras.html) ve kendilerinden “Avrupa’da son beş yıl içinde belki de en büyük çıkışı gösteren takım” diye bahsetmiştim.

Aradan çok geçmedi ama bir övgüyü daha hak ediyorlar doğrusu. Neden mi? Geçen hafta sonu AEK ile oynadılar. AEK maça lider çıktı ama Filomeno ve Jean’ın attığı gollerle Asteras maçı 2-1 almayı bildi. Bu sezon kendi sahalarında Olympiakos ve Panathinaikos’u da yenmişlerdi. Kısacası Yunanistan’ın üç büyük takımını da aynı sezon içinde dize getirmeyi başardılar.

Yunanistan’da böylece 30 maçlık sezonun yarısı geride kaldı. Olympiakos 34 puanla lider, Asteras 28 puanla dördüncü... İlk üçe girmek kolay değil ama pozisyonlarını korurlarsa UEFA Kupası’na gidebilirler. İlk yarıda 15 maçın 9’unu içerde oynamış olmaları ikinci yarı onları elbette zorlayacak ama şu ana kadar deplasmanda oynadıkları 6 maçtan 8 puan çıkardıkları göz önüne alınırsa umutlarını canlı tutmamaları için hiçbir sebep yok gibi görünüyor.

Hiç yorum yok: