26 Ocak 2008 Cumartesi

Artık Hepimiz Basketbolsever Oluruz (!)

Birkaç yıl öncesine kadar kendi ligimizdeki kısır mücadeleye bakmakla yetinirdik. Mevzubahis ecnebilerin futbol müsabakaları olunca kırk yılın başı belki Real Madrid-Barcelona maçı için ekran karşısına otururdu insanımız. Haklarını yemeyelim bir de dünya kupası maçlarına bakarlardı, özellikle de Brezilya’nınkilere. Ne de olsa TRT’nin tek kanal olduğu ve öpüşme sahnesinden azıcık fazlasına teşebbüs edildi mi hemen makasların konuştuğu bir memlekette Brezilya maçları sırasında tribündeki Brezilyalı hatunların kameraları görünce üstlerindeki bikiniyi çıkarması ve maç naklen yayınlandığından bunlara makas işlememesi, erkekler için velinimet durumundaydı.

İnsanımızın futbola ilgisi bu kadar kıtken birkaç sene önce İddaa’nın ortaya çıkmasıyla işler değişti. O güne kadar hayatında üç tane yabancı maç izlememiş ve bir sayfa dahi kitap okumamış birçok avarenin bir anda oturup saatlerce sayfalar dolusu bülten hatmettiğini, sonra da televizyonun verdiği bütün yabancı maçlara kilitlendiğini görmeye başladık.

Futbol sevgimiz nasıl birdenbire böylesine depreştiyse sanırım yakında da cümbür cemaat basketbolla yatıp kalkmaya başlayacağız. Zira geçenlerde duyduğuma göre artık basketbol da İddaa kapsamına girecekmiş. Gazeteler basketbola daha fazla yer ayıracak, TVler Avrupa liglerinden basketbol maçları vermeye başlayacak, basketbol dergilerinin tirajı artacak, hatta ekranlarda Macaristan ikinci basketbol ligindeki maçlar hakkında yorumlar yapmaya başlayan “basketbol profesörleri” peyda olacak.

Nasıl? “Av lav dis geym” mi dediniz? Vay anasını, bu kadar çabuk olacağını ben bile beklemiyordum. Efendim? Yok abi, ben anlamam Macaristan basketbolundan, daha bunu "iddaa" edecek kadar kendimi kaybetmiş değilim çok şükür!

1 yorum:

Coskun Celik dedi ki...

Efes alt olur abi... Bi zahmet su kelime dogrulmayi kaldir be Onur'um...