25 Mart 2008 Salı

Akademi’nin Son Mezunu: Freddie Sears

West Ham’ın futbol akademisi meşhurdur, İngiltere’nin tek dünya şampiyonluğunda finalde golleri atanlar da (Geoff Hurst, Martin Peters) kupayı havaya kaldıran da (Bobby Moore) West Ham’ın yetiştirdiği adamlardı. Günümüzde de kimler yok ki o akademiden çıkan. Rio Ferdinand, Frank Lampard, Joe Cole, Michael Carrick, Jermaine Defoe... Bunların yanına birkaç sene içinde bir ismi daha ekleyecek gibiyiz: Freddie Sears.

Sears 27 Kasım 1989 doğumlu. Henüz 18 yaşından 4 ay almış vaziyette. Genç takımla rezerv takımda maç başına bir gol atacak kadar abartılı bir oran tutturunca Alan Curbishley daha fazla seyirci kalamadı Freddie’ye ve kendisini A takıma aldı. 10 gün önceki Blackburn maçında da son dakikalarda ilk kez sahaya sürdü Sears’ı ve bizim fırlama beş dakika içinde siftahını yapmayı başardı. Geçen hafta sonu da Everton’a karşı ikinci yarı kendisini gösterdi. Ne yalan söyleyeyim, resmen Michael Owen’ın 10 sene önceki halini gördüm çocukta. Ele avuca sığmıyor, sürekli pozisyona giriyor, defansı serseme çeviriyor. Bu sezon çoğu maçta sağlam duruşuyla dikkat çeken Everton savunması bu çocuğu zaptedemedi bir türlü. Az kalsın yine atıyordu zaten golünü ama direk engel oldu yaptığı akıl dolu plasenin filelerle buluşmasına.

Dean Ashton hazır geçen seneki sakatlığın etkisinden kurtulmaya başlamışken yanına bir de Sears piyangosu vurdu ya, gelecek sezon Hammers’dan sürpriz bir çıkış beklemek için bir nedenimiz daha oldu. Umarım ilk izlenim yanıltıcı olmamıştır ve bu çocuk Upton Park’ın kralı olur birkaç sene içinde.

1 yorum:

Beercholic dedi ki...

Akademimiz kısa bir süre sonra gerçekten bir futbolcu daha hazırlıyor, ayrıca james tomkins adlı defans oyuncumuz da gayet iyi son everton maçında ilk 11 çıktı fakat sears gerçekten farklı bir çocuk, şimdiden gelecekte ingiltere mill takım forması altında görüyorum onu.. Westham'ımıza katkısı büyük olur inşallah.. nice futbolcu çıkarmak dileğiyle ve son olarak çok güzel bir blog elinize sağlık ve tabii ki bir west ham taraftarı ve iron maiden fanı olarak bizede bekleriz..

www.footbeer.blogspot.com