11 Şubat 2010 Perşembe

Türkiye Kupası’nda Yarı Finaller

Türkiye Kupası ve Fenerbahçe sözcükleri yan yana gelince her türlü sıradışı senaryonun gerçekleşme ihtimali var. Bu gece buna bir kez daha şahit olduk. 3-0 kazanılan ilk maçın ardından ikinci maçın başında kaleciyle karşı karşıya iki fırsatı cömertçe harcayan, sonrasında da kalesinde hiç yoktan iki gol gören Sarı-Lacivertliler hayli sansasyonel bir biçimde elenmenin eşiğine geldi. İkinci yarıda da senaryo değişmiyordu sanki, Güiza’nın kaçırdığı komik bir gol ve akabinde Turgay’la skorun 3-0’a gelmesi... Lakin maçın bu noktaya gelmesinin müsebbiplerinden biri olan Güiza son dakikada golü atarak Fenerbahçe’ye turu getiren isim oldu, tabii burada Güiza’nın şutunda topun rakip savunmaya çarptığını, yoksa Bursa kalecisi Ivankov’un topu kurtaracak yatışı yaptığını da belirtmeden geçmemek lazım.

Fenerbahçe’nin önünde yarı finalde Manisaspor var, kağıt üzerinde kolay bir eşleşme gibi görünüyor ama Fenerbahçe bu, belli mi olur? Ayrıca Manisaspor ligde bir türlü belini doğrultamasa da kupada bu sezon şu ana kadar en iyi takım. Gruplardan 2 galibiyet ve 2 beraberlikle çıktılar, çeyrek finali de 2 galibiyetle geçtiler. Yarı finale kalan dört takım içinde henüz yenilmeyen bir tek onlar var. Bu çizgiyi Fenerbahçe karşısında da sürdürürler mi, bekleyip göreceğiz.

Antalyaspor, Galatasaray’ı eleyerek öncelikle Avrupa Kupalarına gitme yolunda çok önemli bir adım attı. Kırmızı-Beyazlılar eğer Trabzonspor engelini de aşabilirse, kupayı kazanamaması halinde bile Avrupa Ligi’ne katılabilir. Öte yandan Trabzonspor gün geçtikçe daha iyiye giden bir görüntü içinde ve ligdeki toparlanmanın ardından kupada da son dörde kalmış durumda. Çeyrek final rövanş maçları içinde en tempolu ve en keyif verici futbolu oynayan da Bordo-Mavililerdi.

Son olarak bir not: Manisa ve Antalya’dan biri kupayı alırsa, diğer yandan da Bursa ile Kayseri ligde şu anki pozisyonlarını korursa bu, dört büyüklerden ikisinin önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılamaması anlamına gelecek ki bu en son 2000-01 sezonunda yaşanmıştı.

Hiç yorum yok: